Holistische massage

Energetische massage is een holistische massage die gericht is op het voelen van je energie en deze weer te laten stromen.

Holistisch staat voor geheel. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar. Je kunt het één niet los van het andere zien. De alledaagse zorgen voelen we vaak in ons lichaam. Denk maar aan teveel op je schouders nemen of je ziek voelen van ellende. Als spanningen, stress en problemen te lang aanhouden, heeft dit invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid en dat kan op den duur tot klachten lijden.

Doordat we in onze maatschappij vaak zo weinig contact met ons lichaam hebben zijn we ons niet bewust van spanningen, tot het lichaam steeds sterkere signalen gaat uitzenden door middel van pijn. Een massage kan dus ook heel goed preventief werken.

Tijdens een energetische massage maak ik gebruik van een aantal technieken, zoals zachte lange strijkingen, die langdurig worden herhaalt zodat de energie optimaal in beweging wordt gebracht. Ook kunnen gedachten, emoties en herinneringen naar boven komen. Als je deze emoties kunt zien als deel van jezelf en ze erkent en aanvaard kan er een heling plaats vinden.

 

Sport- en ontspanningsmassage

Massage zorgt voor betere doorbloeding van de spieren en snellere afvoer van afvalstoffen. Ook houd je zo je spieren soepel en kunnen fysieke pijnklachten minder worden. Mocht je naast de massage dieper op je klachten in willen gaan dan kijken we samen naar de samenhang tussen lichamelijke klachten en je psyche en leefstijl en gaan we kijken wat jij zelf kunt doen om je klachten te verminderen/verhelpen.

Mensen die (tijdelijk) niet op hun buik kunnen / willen liggen tijdens de massage worden gemasseerd in zij-lig.

 

Reiki

Reiki is een natuurlijke en eenvoudige geneeswijze die ons in staat stelt meer levenskracht-energie op te nemen. De Reiki-methode vitaliseert onze levenskracht en brengt de energieën in ons lichaam in balans. Deze natuurlijk helende energie stroomt in een krachtige en geconcentreerde vorm door de handen van de Reiki gever. De energie heelt op alle niveau's van de mens: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Reiki ontspant en vermindert stress, verlicht pijn en bevordert het natuurlijke genezingsproces.