Holistische massage

Holistisch staat voor geheel. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar. Je kunt het één niet los van het andere zien. De alledaagse zorgen voelen we vaak in ons lichaam. Denk maar aan teveel op je schouders nemen of je ziek voelen van ellende. Als spanningen, stress en problemen te lang aanhouden, heeft dit invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid en dat kan op den duur tot klachten lijden.

Doordat we in onze maatschappij vaak zo weinig contact met ons lichaam hebben zijn we ons niet bewust van spanningen, tot het lichaam steeds sterkere signalen gaat uitzenden door middel van pijn. Een massage kan dus ook heel goed preventief werken.

Tijdens de massage maak ik gebruik van verschillende technieken zoals sportmassage, ontspanningsmassage, voetreflexologie, Reiki en coaching. Daarnaast kijken we samen naar de samenhang tussen lichamelijke klachten en je psyche en leefstijl en gaan we kijken wat jij zelf kunt doen om je klachten te verminderen/verhelpen.

Mensen die (tijdelijk) niet op hun buik kunnen / willen liggen tijdens de massage worden gemasseerd in zij-lig of kunnen kiezen voor een stoelmassage.